Speculative Design – MIRA

Door excentrieke innovaties en nieuwe technologieën, zoals Optogenetica, is MIRA erin geslaagd om een droomwereld te simuleren dat qua realisme overeenkomt met het werkelijke leven. Een vervaging van de grens tussen realiteit en fictie. MIRA is een ‘Future Concept’, bedoeld om debat en discussie te openen over de toekomst. “Wat als dit product echt zou bestaan? Wat zou de invloed van het product zijn op ons bestaan?“ Het doel: inspireren, reflecteren, ethische verkenning, wensdenken en verlangen. Een concept dat wordt ingezet als hulpmiddel om het heden beter te begrijpen en onszelf af te vragen of het getoonde beeld de toekomst is die we werkelijk willen.

De focus van dit project ligt op de profilering als multimedia designer. In dit project is er gezocht naar onderwerpen die aansluiten op eigen fascinaties, kwaliteiten en aspiraties. Gedurende dit project heb ik mijn kennis en vaardigheden verder kunnen ontwikkelen op het gebied van Future Concepts.

Lees ook eens het verhaal van Mira om jezelf nog meer onder te dompelen in Future Concepts en Mira. [binnenkort beschikbaar]

TOP Secured By miniOrange