Philips – Baby Bottles

In het project ‘Philiphs – Baby Bottles’ is er een fysieke, analoge en interactieve installatie ontworpen waarbij de data echt tot leven komt. Het doel van dit project was om op een autonome manier data te visualiseren en tastbaar te maken. Esthetische verkenning was hierbij essentieel.

Philips heeft een aantal jaren geleden een fles ontwikkeld voor baby’s om data te verzamelen. Denk aan de warmte van de fles, wie de fles geeft, de content (melk, poeder, etc.) en nog veel meer. Door al deze data te verzamelen ontstond er een gigantisch bestand. Data op zichzelf vertelt nog geen verhaal. Pas wanneer deze data wordt schoongemaakt en gevisualiseerd, wordt het tastbaar voor het publiek.

In dit project zijn er 30 babyflessen van keramiek ontworpen. Elke fles heeft zijn eigen hoogte. Dit duidt op de hoeveelheid dat de baby op een bepaalde dag heeft gedronken. Naast de hoogte is er gewerkt met pigment. De Pigment geeft de content aan van de fles, denk aan melkpoeder of borstmelk. In het geheel zorgen de flessen voor een overzicht van het ‘drinkgedrag’ van de baby. Een prachtig resultaat.

TOP Secured By miniOrange